ΚΠγ

UCAS

University of Cambridge

Η Ελένη Αναδιώτη γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε και κατοικεί στη Θήβα. Αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο της Μέσης Εκπαίδευσης στο Κλασσικό Λύκειο Θήβας, εισήχθη στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997 με υψηλή σειρά στη κατάταξη εισαγωγής (20η). Εκεί ακολούθησε το πρόγραμμα σπουδών του τομέα Γλώσσας και Γλωσσολογίας. Αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2001 με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ και έγινε δεκτή για μεταπτυχιακές σπουδές στο University College London του University of London, ένα από τα 5 καλύτερα Πανεπιστήμια της Μεγ. Βρετανίας, αποκτώντας το 2002 τον μεταπτυχιακο τίτλο Μ.Α. in Modern English Language με Διάκριση (Merit).

Παράλληλα, είναι κάτοχος πτυχίου Γερμανικών επιπέδου Γ2 (άριστη γνώση) και Γαλλικών επιπεδου Β1 (μέτρια γνώση).

Επιπροσθέτως, παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων μεθοδολογίας, ψυχολογίας και παιδαγωγικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία, στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Λάνκαστερ.

Το 2003 ίδρυσε το «Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ελενη Αναδιώτη», το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερη επιτυχία, έχοντας αναδείξει δεκάδες πτυχιούχους Γλωσσομάθειας στη πορεία αυτών των χρόνων.

Είναι διπλωματούχος μεταφράστρια του Βρετανικού Συμβουλίου, απ΄όπου αποφοίτησε με βαθμο A, και διαθέτει επίσης πιστοποίηση για τη διδασκαλία Ξένων Γλωσσών σε παιδιά με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες από τον μεγαλύτερο φορέα εξετάσεων και πιστοποιήσεων της Μεγ. Βρετανίας, Edexcel, μέσω του ULEAC (University of London Examinations and Assessment Council).

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σαν εισηγήτρια και είναι μέλος του TESOL GREECE και του TESOL INTERNATIONAL (Teachers of English to Speakers of Other Languages).

Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.